Σχετικά με εμάς

Προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις κατασκευής και αναστήλωσης κάθε τύπου Ανεμόμυλου


 

Ιστορικό


Η ιδέα του windmills.gr ξεκίνησε μέσα από την αφοσίωση του μηχανολόγου Χατζάκη Γεωργίου στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του παλαιότερου αιολικού πάρκου της Ελλάδας στο Οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη.

Οι ανεμόμυλοι του Οροπεδίου Λασιθίου αποτέλεσαν για πολλές δεκαετίες το σήμα κατατεθέν της περιοχής επηρεάζοντας το περιβάλλον, την οικονομία και τον τρόπο ζωής των κατοίκων. Το αιολικό αυτό πάρκο είναι ένα μοναδικό έργο ευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε αυτή την ορεινή και ακριτική περιοχή της Ευρώπης.

 

Διακρίσεις

Ο Χατζάκης Γιώργος διαθέτει κατοχυρωμένη ευρεσυτεχνία στη χρήση πολυεστερικών διάτρητων πανιών σε Ανεμόμυλους καθώς και σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.


Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αρ. 1007708 από Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για την αποκλειστική χρήση των διάτρητων πολυεστερικών - ελαστικών πανιών στους Ανεμόμυλους.


diploma

Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Europa Nostra Awards 2015 στον τομέα της έρευνας και ψηφιοποίησης για την ερευνητική του πρόταση που αφορά στη χρήση των διάτρητων πανιών για την αναστήλωση των ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασιθίου.


europa_nostra_award_small

Τιμητική διάκριση 2016 στο 3ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας «Η Ελλάδα καινοτομεί!» του ΣΕΒ και της Eurobank στην κατηγορία εφαρμοσμένη έρευνα.


ellada_kainotomei_small
 

Δημοσιεύσεις


Το 2011 ο Χατζάκης Γιώργος δημοσίευσε το πρώτο του συγγραφικό έργο με τίτλο "Το αιολικό πάρκο των Θεών" με ISBN 9789609333030

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου που υπήρξε στον κόσμο την δεκαετία του 1950, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πλήρη περιγραφή του τρόπου λειτουργίας του αντλητικού αυτού ανεμόμυλου καθώς και μηχανολογικά - κατασκευαστικά σχέδια σε κλίμακα, όλων των εξαρτημάτων του Ανεμόμυλου.

aioliko_parko_ton_theon
 

Εργαστήριο

Το εργαστήριό μας είναι ανοικτό και επισκέψιμο από το κοινό ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Επισκεφθείτε το χώρο κατασκευής και αναστήλωσης ανεμόμυλων για να δείτε εκθέματα, ιστορικά τεκμήρια και αντικείμενα, που σχετίζονται με τον Ανεμόμυλο.